.
.

Homo Ludditus

Less is more and nothing is good enough

.

De ce n-o să mai scriu în categoria Sprechen Sie Deutsch?


Pentru că este o pierdere de vreme.

Recapitulând pentru testul de A2.2, am făcut o sinteză de 6 pagini A4, în caiet, despre verbele tari, slabe și mixte — după cărți mai vechi, căci în astea de azi nu se mai face vorbire de „starke und schwache (regelmäßige und unregelmäßige) Verben”, căci Institutul Goethe consideră că s-ar stresa oamenii de pomană. Și zău că n-am de ce să mă chinui să fac din cele 6 pagini o postare de blog — cu tabele, cu formatare, ș.a.m.d. Pentru cine, pentru retardați?

Ca fapt divers, am folosit două manuale de germană din 1938 și 1941, ambele pentru anul I de studiu (clasa a V-a secundară corespunde clasei a IX-a de azi), care duceau însă elevul foarte departe, practic acopereau A1, A2, și câte ceva din B1.1.

20131225_214301_HDR

Am mai folosit în ajutor și două cărticele de Jacques Athias — în speță, cea de conjugare (care nu este o carte cu tabele, ci o carte de gramatică a verbului, a conjuncțiilor și a prepozițiilor), dar apelez uneori și la cea de gramatică.

Voi pune totuși ca bookmarks (mai mult pentru mine) link-uri către două articole privitoare la prepozițiile de timp „seit” și „vor”: ăsta și ăsta. Ca regulă frugală, „acum trei zile” este „vor 3 Tagen”, pe când „de trei zile (încoace)” este „seit 3 Tagen”.
3 thoughts on “De ce n-o să mai scriu în categoria Sprechen Sie Deutsch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>